26. mai, 2015

De gode dagene

I dag har jeg fått gjort det jeg liker aller best. LilleTass har blitt med meg ut på tur, og litt trening.  Vi har jobbet med LP-programmet (hundedressur🙂), og han har hoppet hinder, skikkelig hoppet over hinderet for første gang! Det var gøy, det! Han har hoppet mye over gjerder og grøfter før, men å hoppe på kommando over noe han like gjerne kan rive ned eller gå rundt, det har ikke vært særlig populært. Men etter mye øvelse (med target, godbit og markør) ble det endelig resultater! 

Fri ved foten begynner også å ta form. Han vegret seg lenge mot å gå hele programmet på venstre side, (man er da hest, ikke hund, må vite!) men med target har det også løsnet. Så nå øver vi på "stå under masj", og på å få holdten litt tightere. Bildet: Når han står stille på kommando, så må han snu hodet til siden. Vet ikke hva det er for noe, men forrige hesten gjorde også det. Tipper det er en adferd-kommunikasjon-ting, at for å kunne bryte trangen til å følge etter når tonen er så god, så må de gjøre en handlng i stedet for. (overslagshandling? Konflikthandling?)

Er jeg litt gal, som har hest for å gjøre dette? Ja det tror jeg nok. Men for en fantastisk vakker skapning jeg får tilbringe tiden med! Veldig kos!

Nyeste kommentarer

01.11 | 12:39

Kids

03.10 | 16:57

Village

01.10 | 14:02

Consultant

21.09 | 00:08

channels

Del denne siden