17. feb, 2017

Utfordringer i innkjøring

Da ble Glase eneboer, siden han fikk litt for mye energi i slutten av januar. Han ville leke, og ri på Lilletass. Tidligere har han vært veldig respektfull når Lilleteass setter grenser, men nå var det slutt. Han oppdaget vel under lekeslossing at det var enkelt å holde Tass nede ved ren makt, siden det er så stor forskjell på størrelse og styrke.

Dermed ble det nye hensyn å ta når Glase skulle trenes. Det å miste Lilletass så ut til å gjøre han stresset, og han ble veldig lett frusterert i trening. Så veilederen min ba meg om å trene lettere. Trening skal være gøy, ikke frustrerende. Når omgivelser eller kriterier forandrer seg, så må man sette ned kravene i treningen.

En annen utfordring, er at jeg kan være litt klønete når jeg gir belønning. Somler litt, leter i lomma, som er halvfull av alt annet enn godbiter. Mister godbiten på bakken. Dette gjør ikke at hesten blir ivrig etter å gjøre en jobb. Så måtte jeg begynne å trene på å levere belønning effektivt. Og gå tilbake til grunnleggende øvelser.

Min største utfordring er å komme meg ut ofte nok. Jeg sliter fremdeles med "underaktivering", så jeg glemmer rett og slett å gå ut og gjøre de tingene jeg har bestemt meg for. Hva kan jeg gjøre for å forandre på det? Jo da kan jeg stoppe opp, og kjenne litt på "her og nå". Gjøre hyggelige ting. Gi meg selv ros, spise noe godt. Så vil hjernen lære kroppen min at det er greit å være aktiv, og å holde prosjekter i gang. Men dette tar tid. Så blir ikke Glase innkjørt i mars, da. Kanskje det ikke gjør noe om han kommer på utstilling neste år i stedet?

Kommentarer

Laila

Si fra hvis du trenger litt hjelp da, Ina! Så kommer jeg brått....

Ina

17.02.2017 21:09

17.02.2017 22:15

Jaa, det hadde vært moro! Alltids fint med litt assistanse

Men husk at det er lett å bli bitt av klikker-basillen, og da er det nesten håpløst å gå tilbake.. Klikkertrening er kjempegøy!

Nyeste kommentarer

01.11 | 12:39

Kids

03.10 | 16:57

Village

01.10 | 14:02

Consultant

21.09 | 00:08

channels

Del denne siden