20. feb, 2017

Hvorfor trener jeg hest?

I det siste har jeg begynt å reflektere litt på hvor for jeg gjør de tingene jeg gjør. Det er så lett å havne i konkurransemodus, siden det meste med hest er konkurransepreget. Hesten skal vise til resultater. Den skal kunne gjenspeile hvor god jeg er, og prestere som brukshest, enten med tanke på utstilling eller stevner.

Nå er det ingen hemmelighet at jeg har gått med planer om å stille Glase til kåring. Og han bør absolutt komme til kåring. Han er en vakker hest med godt lynne, og linjer med potensiale for rasens framtid. Så jeg har hele tiden dette klart for meg i treningen. Samtidig merker jeg at med dette som mål, mister jeg noe det jeg egentlig liker med å trene hest.

Det som gjør at jeg trives med å trene hest, er at selve samværet med hest er hyggelig. Når hesten gir meg tilbakemeldinger, blir jeg glad. Hvis jeg har muligheten til å sørge for at hesten får gjøre noe den selv ønsker, gir det meg en helt egen form for lykke når jeg ser responsen.

Det er ingen motsetning mellom dette og å starte på stevner. Det går fint an å trene for at hesten OG jeg skal ha det gøy, og allikevel nå målene i konkurranse. Forskjellen ligger bare i min egen instilling. Å trene for å ha det gøy, og å vise det fram på stevner når vi begge er klare. For meg er det blitt en viktig ting å tenke over, for at jeg skal beholde meg selv midt i en verden som blir mer og mer preget av prestasajoner. Jeg vil holde fokus på hygge her og nå, og ikke være mer optatt av målet enn livet. Jeg likte Klaus F Hempflings utsagn: "Veien er målet". Jeg vil huske at det som skjer hver dag, i trening og stell, at det er det som er selve livet. Et stevne er bare noe jeg kan bruke for å vise fram hva jeg holder på med til daglig. Dagliglivet er ikke noe jeg skal bruke opp med stevner som mål.

Nyeste kommentarer

01.11 | 12:39

Kids

03.10 | 16:57

Village

01.10 | 14:02

Consultant

21.09 | 00:08

channels

Del denne siden